dissabte, 7 de juny del 2014

Premsa tradicional

 

Rupert Murdoch (Melbourne, 1931) és un empresari dels mitjans de comunicació australià. És l'accionista majoritari de la News Corporation (o News Corp.), una de les empreses de comunicació més poderoses i influents del món. La News Corp. abasta diaris, revistes i emissores de televisió des d'Austràlia fins a la Gran Bretanya, passant pels EUA. En els darrers anys, el grup s'ha expandit en àrees de negoci com la televisió per satèl·lit (Fox Television, DirecTV), la indústria cinematogràfica (20th Century Fox) o Internet (MySpace).
Durant una conferència al 2005, Murdoch va advertir sobre la tendència dels joves d'abandonar la lectura de diaris i va fer veure als editors presents la necessitat d'invertir, investigar i investigar sobre el model de comunicació que està en expansió.
Cada dia és més freqüent el desenvolupament periodístic a traves dels blocs realitzats per professionals (anomenats free lance) que donen el seu punt de vista al marge dels mitjans de comunicació tradicionals.
Per això cal que els mitjans tradicionals converteixin el blocs en una eina del periodisme, mitjançant algunes estratègies com estimular els periodistes per que creïn els seus blocs, vinculin la seva pàgina a d'altres blocs, proposin una plataforma de creació de blocs per a lectors o animin als blocs a vincular el seu contingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada